Blidscap VZW

Creatief atelier… Omdat creativiteit belangrijker is dan steriel vakmanschap

Mededelingen


Blidscap start terug op


Vanaf 15 juni opent Blidscap terug de deuren. Groepen die dit wensen kunnen dan terug opstarten onder strikte voorwaarden. De regering besliste immers dat georganiseerde activiteiten onder begeleiding van een verantwoordelijke met een maximum van 20 personen kunnen doorgaan mits inachtneming van de basisregels ( afstand houden, mondmaskers, handen wassen, ontsmetten enz…)

De beslissing om al dan niet op te starten ligt bij de groepen zelf. Zij maken onderling de nodige afspraken. 

Elk lid dat wenst deel te nemen aan hun activiteit zal bij het binnenkomen van het gebouw hun handen moeten ontsmetten. Er wordt product voorzien aan de ingang. De aanwezigen dienen minimum 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren en indien nodig een mondmasker te dragen. Indien het niet mogelijk is om deze minimum afstand te garanderen kan de activiteit niet doorgaan. 

Na het beëindigen van de activiteit dienen de gebruikers het gebruikte materiaal te desinfecteren, eventueel ook de gebruikte tafels. 

De bar is als zaal niet geopend en indien men toch iets wenst te drinken bedient één persoon van de groep (met mondmasker) de anderen. 

De verantwoordelijke van de groep dient er op toe te zien dat de regels strikt worden nageleefd.

Bij het verlaten van het lokaal zal de groepsverantwoordelijke, bij het afsluiten de deurknoppen te ontsmetten.


De groepsverantwoordelijke is het lid dat deel uitmaakt van het bestuursorgaan. Is deze persoon niet aanwezig dan wordt diegene die het langst lid is van onze vereniging automatisch verantwoordelijke voor de groep.


Omdat we enkele maanden inactief zij geweest, bestaat de mogelijkheid ook in Blidscap samen te komen tijdens de maanden juli en augustus. Ook hier spreken de groepen al dan niet af of ze willen komen. De hierboven genoemde regels blijven dan ook dan van toepassing.


Zondag 30 augustus organiseren we voor onze leden en genodigden vanaf 15u00, onder de dan geldende voorwaarden, een “eindezomerhappening” met pannenkoeken en wafels. We houden jullie hiervan op de hoogte.BLIDSCAP MAAKT MONDMASKERS !!!

Op vraag van het district zal Blidscap meehelpen voor het maken van mondmaskers. Wij nodigen jullie graag uit om aan dit project mee te werken.

Er zijn twee opties :

· We maken samen maskers voor onszelf onder leiding van de naaigroep – breng je eigen naaimachine dan ook mee.

· We maken maskers voor iedereen


Wat hebben we nodig : 2 lapjes stof van 20 op 21 cm, 2 elastiekjes van 19 cm.

Voor wie dit niet heeft, proberen we materiaal te voorzien.

Wie stof liggen heeft dat hiervoor kan dienen mag het altijd afleveren bij Blidscap op de uren dat wij naaien of bij het bestuur.


We werken er aan op dinsdag van 09u00 tot 16u00 uur in Blidscap (Conterscherp 98 te Zandvliet), en op donderdagavond van 19 tot 22 uur.


We zorgen er zeker voor dat er voldoende ruimte is in de zaal om de nodige afstand in acht te kunnen nemen, en we zullen zorgen voor de nodige, zeep en ontsmettingsgel, om regelmatig onze handen te ontsmetten.


Iedereen is van harte welkom.


Maskers telefonisch te bestellen bij Rita of Maria tegen de prijs van 4€ per stuk

Rita  (0499 23 08 13‬)

Maria (0498 27 75 33)